Newfoundlands

Out of Fluffyshouse

Onze Dames

Wij begonnen met 3 aangekochte teefjes . Twee nestzusjes en één 1 jaar oudere zus . Dolly (alias Duchesse ) was ons eerste teefje en wij waren meteen verliefd op haar rastypische uiterlijk en karakter .

Daarom besloten wij om het volgende jaar bij dezelfde fokker nog een teefje te kopen uit dezelfde combinatie om zo al een stevige basis te hebben om onze droom ,om het "oude"type Newfoundlanders te laten blijven bestaan ,goed te kunnen uitbouwen . Uiteindelijk werden het er toen 2 . Emmelie (alias Earendill) en Excellence . 2 prachtige teefjes met een gouden karakter .

In 2007 ging eindelijk onze grote droom in vervulling en kreeg Earendill onze eerste nestje zelfgefokte newfiebabies .

Dolly (Alias Duchesse)

geboren 06/05/04

mama : Baloe

papa : Newflands Heartbreaker

HDC , EDO , hart vrij en cystenurie vrij

Duchesse is een prachtig teefje . Ze is op en top vrouwelijk en heeft een heel leuk en aanhankelijk karakter .

Op show deed ze het altijd heel goed ,

als pup behaalde ze altijd het plaatje van beste puppy en voor de leeftijd van 2 jaar had ze reeds 2 CAC's behaald en een kwalificaite voor en op Crufts .

In 2006 was ze de tweede beste showteef in het klassement van belgische newfoundlanderclub .

Ook in de gehoorzaamheid en op de waterwerken kan ze haar mannetje staan .

Verder geniet zij meest vanal van aandacht , meegaan met de wagen en op show gaan .

In 2008 , op 4-jarige leeftijd beviel zij van haar eerste nestje .

Emmelie (Alias Earendill )

geboren 12/07/05

mama: Baloe

Papa ; Newflands Heartbreaker

HDA1 ,ED0 , hart vrij en cystenurie vrij

Earendill is een heel mooie en rustige teef . Ze heeft een rustig en heel zorgzaam karakter , wat van haar afstraalt vooral in haar liefdevolle blik . Hoewel zij de baas is van onze roedel is zij heel onderdanig naar mensen .Hoewel zij het op show heel goed deed ,in 2006 tweede beste jeugdteef van de Belgische newfoundlandclub , hebben wij haar minder uitgebracht omdat zijzelf niet zoveel plezier beleefde aan dat hele gebeuren . Earendill geniet enorm van het moederzijn , ze is dan ook een droommoedertje . Deze taak neemt ze ook op voor alle gezinsleden en daar geniet ze met volle teugen van . Samen met haar gezin genieten van het leven .

Earendill beviel in 2007 van haar (en ons ) eerste nestje .

Excellence

Geboren 12/07/05

mama : Baloe

Papa : Newflands Heartbreaker

HDA ,ED0 , hart vrij en cystenurie vrij

Excellence is een prachtig gebouwd teefje , kort geblokt met een enorme borst en een prachtig hoofd met sprekende blik . Ze is een nestzus van earendill maar is altijd de speelsere zus geweest . Excellence is een zeer goede showhond , en werd toen ze 10 maand oud was vanuit de jeugdklas beste teef van het ras op de clubmatch in Oteppe . In 2006 was ze dan ook beste jeugdteef in het klassement van Belgische newfoundlandclub . Excellence geniet vooral enorm van uitstapjes naar de zee waar ze als eerste het water ingaat .

Excellence beviel eind 2008 van haar eerste nestje en ontwikkelde zich terstond tot een rustige , evenwichtige en zeer zorgzame goede mama .

Galadriel out of Fluffyshouse

geboren 09/11/2007

mama : Emmelie ( earendill)

papa : Yingaro du jardin de l'ours

HD A2 , ED0-0 Cystenurie vrij

Galadriel is een mooie , grote teef met het zachte en rustige karakter van haar mama .Doordat ze groter is moet ze nog flink uitzwaren maar op show doet ze het momenteel al heel goed . Wij hopen dan ook dat ze dit in de toekomst graag blijft doen , want volgens verschillende keurders gaat ze dan een mooie showcarriere tegemoet . Duimen maar dus !!!

Galadriel is , net als zus Gilleke , een echte gezinshond die geniet van het samenzijn met ons en de kindjes .

S' avonds eens bij haar vrouwtje in de zetel zitten is dan ook de beste beloning die je haar kan geven .

Haisha out of Fluffyshouse

geboren 05/02/08

Mama : Dolly(Duchesse)

Papa : Yrmani du jardin de l'ours

HDB1, ED0-0 Cystenurie vrij

Haisha is de nestzus van Harwen , dus een dochter van ons Duchesse .

Zij woont in Co-own bij mijn zus en is een schat van een hond .

Ze is een onvermoeibare wandelaar en al even speels als haar zus .

Dixan

geboren 06/05/04

Mama : Vercordia's Xtrabijou

Papa : Newflands Heartbreaker

HDB

Dixan is een prachtige bruine teef die pas op 5,5 jaar bij ons kwam wonen .

Reeds toen wij Duchesse gingen kiezen , werd ik verliefd op Dixan maar zij was toen niet beschikbaar omdat zij de laatste teef was van het laatste nesrje van de eerste teef van de fokker en hij haar zelf wou houden . Nu zij wij de fokker enorm dankbaar dat wij haar toch gekregen hebben in februari 2010 , toen hij de beslissing nam om te stoppen met fokken .

Dixan heeft een gouden , zacht karakter en is heel lief naar kinderen en andere honden . En iedereen die haar ziet is op slag smoorverliefd op haar magnnifieke hoofd .

Hoewel Dixan op jongen leeftijd reeds 3 nestjes had bij haar vorige eigenaars , hebben wij toch beslist om haar alsnog eens te dekken , dit na een volledige bodyscan , hart-en bloedonderzoek , in de hoop dat er dan een teefje voor ons bijzit .

Kiara Out of Fluffyshouse

HDB1 , ED 0-0 , Cystenurie genetisch vrij , hart OK

Geboren : 19/01/2011

Mama : emmelie (Earendill)

Papa : Lux.Ch. Ganesha

Kiara is een leuke , open jonge hond die geniet van het zwemmen en spelen met Junior . Ze is nog volop in de groei , maar wij vinden ze nu al magnifiek . Ze heeft een heel open karakter en is enorm lief voor kinderen .